top of page

Nice to meet you!

Monique Verkade

Mijn eerste yoga-ervaring was via YouTube, ik was bijna 40 en herstellende van een acute hernia en wou graag weer wat gaan bewegen. Zoals altijd was ik weer eens ongeduldig, liep ik veel te hard van stapel en werd keihard teruggefloten. Dat proces herhaalde zich ook nog een aantal keer, tot het moment waarop ik me realiseerde dat 'grenzen accepteren' essentieel is. Ik besloot nog een laatste poging te doen en toen werd het me duidelijk wat bedoeld werd met de quote 'Yoga gaat niet over het aanraken van je tenen, maar de weg daar naar toe...'

Tijdens mijn lessen leer ik je jouw eigen grenzen te herkennen, accepteren en uit te dagen, je lichaam zal soepeler en sterker worden en je zal steeds meer ontspanning ervaren. Yup, yoga is verslavend.

Door mijn hoogsensitiviteit kon ik vaak snel geprikkeld en onrustig zijn, maar door te leren mediteren merkte ik dat daarover steeds meer controle kwam, dat betekende meer rust voor mij. Meditatie en manifestatie worden vaak als 'zweverig' gezien, ik benader het vooral spiritueel waardoor ik meer ben gaan leven vanuit mijn intuïtie. Balans tussen hart en hoofd zijn essentieel, vanuit daar is zoveel meer mogelijk. Meditatie leerde mij emoties te onderscheiden en herkennen. Uiteindelijk voelde ik me steeds zekerder, sterker en minder emotioneel afhankelijk. Zelf begon ik er pas rond m'n 40e mee, daarmee hoop ik ook jou te inspireren dat het nóóit te laat is voor een nieuw begin!

Mijn yogastudio in Doetinchem mag een fijne plek zijn voor al mijn leden, ik bied een uniek concept met een divers en wisselend aanbod aan yogalessen & workshops. Heb ik nog meer dromen? Genoeg! Zoals: retreats organiseren. Dus die gaan er zeker komen!

Liefs, Monique

FOTOGRAFIELOKAAL-12.jpg
bottom of page