top of page

Yoga in jouw bedrijf

Bedrijfsyoga

Image by Valentin Salja
FOTOGRAFIELOKAAL-02.jpg

Tarieven bedrijfsyoga

Yoga voor werknemers

De kans is groot dat jij graag yoga wilt faciliteren voor jouw werknemers, daarom ben je hier. Of je bent werknemer en zou graag yoga willen voorstellen aan je werkgever. Wij vertellen je op deze plek graag meer over de voordelen en mogelijkheden die Het YOGALOKAAL kan bieden.

Steeds vaker zien we dat werkgevers yoga willen aanbieden aan hun werknemers, maar waar komt dat 'ineens' vandaan? Dat komt vooral omdat de associatie met yoga direct ligt bij ontspanning. Iets wat in deze hectische tijd natuurlijk enorm wenselijk is. Maar yoga is veel meer dan dat.

Vitaliteit van jouw werknemers is van groot belang, het aanbieden van bv bedrijfsfitness is al helemaal normaal. Yoga is absoluut grensverleggend op zowel mentaal als fysiek niveau en heeft positieve invloed op het welzijn, hierover bestaan inmiddels al zoveel wetenschappelijk bewezen artikelen.

Dat yoga op alle vlakken positief bijdraagt hoeven we jou niet meer van je overtuigen, daarover heb jij jezelf vast al geinformeerd. 

FOTOGRAFIELOKAAL-05.jpg

Vraag je je toch nog af wat de voordelen van bedrijfsyoga, zowel mentaal als fysiek, zijn? Wij benoemen er graag een paar:

1. Meer energie

2. Meer flexibiliteit

3. Meer positiviteit

4. Reduceren van rugklachten en blessures (veel fysiotherapeuten adviseren yoga) 

5. Gezondere levensstijl, omdat yoga ook mentaal voor veel veranderingen zorgt. Denk aan hoe ongelukkig mensen worden van overgewicht en hoeveel impact dat heeft op het welzijn van je medewerker.

6. Meer zelfvertrouwen

7. Verlaagt het ziekteverzuim

8. Meer focus, bewustzijn & creativiteit

9. Minder stress

Minder lichamelijke klachten, meer rust en balans en een verbeterde mentaliteit zijn -direct- zichtbaar in het ziekteverzuimcijfer, het één versterkt het ander. Dat is een groot verschil wanneer je dit vergelijkt met bv. intensieve fitness, waarbij de kans op blessures, prestatiedrang, overmoedigheid (te) groot is en een dopamine-kick geeft die bij veel mensen slechts een tijdelijk effect heeft  Begrijp ons goed, fitness is absoluut gezond en daar zijn wij zeker voorstander van. Echter, de haalbaarheid is voor velen kortstondig. Het voordeel van yoga is dat het makkelijker is, juist wanneer je vermoeider bent aan het einde van een werkdag, alles gaat wat geleidelijker aan, maar zeker niet minder effectief. Er schuilt een heel andere (wetenschappelijke) filosofie achter yoga.

En zo kunnen we nog een hele pagina vullen. Het waardevolle van yoga is dat de filosofie die achter yoga ligt veel zachter is dan de meeste kracht-sporten. De beleving van yoga is vooral ontspanning, terwijl het wel degelijk inspannend & uitdagend is, maar het directe gevoel wat ontstaat is bovenal ontspanning, vooral niet prestatiegericht en geschikt voor ieder niveau. (op elke leeftijd, zelfs bij blessures)

Mentale &
Fysieke voordelen

FOTOGRAFIELOKAAL-12.jpg

Fiscale voordelen werkgever

De overheid stimuleert bedrijven om te investeren in vitale medewerkers via de werkkostenregeling en de arbovoorziening. Met de WKR (WerkKostenRegeling) kan de werkgever tot 1,7% van de fiscale loonsom besteden aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen.

Dit wordt ook wel de vrije ruimte genoemd waar bedrijfsyoga ook onder valt. Hierdoor zijn de kosten die de werkgever maakt voor bedrijfsyoga onbelast.

Ook de arbovoorziening brengt fiscaal voordeel voor bedrijfsyoga. Deze voorziening gaat over het investeren in de veiligheid en gezondheid van medewerkers. Invulling is breed, van veiligheidsschoenen tot aan een vitaliteitsprogramma, dit valt allemaal onder de arbovoorziening.

Alle kosten die gemaakt worden waar de arbovoorziening op van toepassing is, blijven onbelast en vallen ook niet in de vrije ruimte.

 

Er zijn wel een aantal voorwaarden voor bedrijfsyoga binnen de arbovoorziening:

  • Het bedrijf heeft een arboplan 

  • Bedrijfsyoga is onderdeel van het arboplan

  • Bedrijfsyoga vindt onder werktijd plaats

  • De kosten voor bedrijfsyoga worden niet doorbelast aan de werknemer

Wij denken graag mee in een passend aanbod voor jouw bedrijf, wij bieden een collectief voordeel, individueel maatwerk & workshops. Wij bieden een ruim lesaanbod yoga (binnen en buiten werktijden), met diverse docenten. Ook hebben wij onze eigen ademcoach die gespecialiseerd is in breathwork en meditatie en Wim Hof koudetechniek. Denk ook eens aan een workshop tijdens jullie heisessie of bedrijfsfeest.

Wij staan open voor jouw ideeën & wensen. 

Gebruik de contact-knop op deze pagina en breng ons op de hoogte van jouw interesse, dan nemen wij direct contact op.

yoga in bedrijf

Wat zijn de mogelijkheden?

bottom of page