top of page
FOTOGRAFIELOKAAL-05.jpg

Hier vind je al onze

WORKSHOPS

In deze workshop ga je op fysiek, emotioneel en mentaal niveau de kracht van
je adem ervaren.
De adem is het enige geautomatiseerde lichaamsproces dat je kunt
beïnvloeden. Dit betekent dat je invloed hebt op je 'staat van zijn' en dat je
meer controle hebt dan je denkt. De manier waarop je ademt, laat je zien hoe je in het leven staat en wat er van
binnen speelt. Door je te verbinden met je adem, verbind je je met jezelf. We gaan in deze workshop niet alleen de adem in beweging brengen, maar ook ons lijf. Yoga is een prachtige manier om ademruimtes te openen. Je nodigt je
adem uit om te verruimen en te gaan stromen.Het gaat hier niet over hard werken. Ontspanning is de basis.

Ontspanning opent deuren die door hard werken gesloten blijven.
Verwacht een workshop, waarin je verschillende ademtechnieken gaat ervaren.


Ademtechnieken die je zullen kalmeren.
Ademtechnieken die zorgen voor meer focus.
Ademtechnieken die de energie door je heen laten stromen. Ademtechnieken
die je laten voelen dat je leeft!
Voel jij een JA? Meld je dan aan!

Aandacht voor
Adem

met Maaike

Cacaoceremonie Yoga & Drums
met Jacqueline

Cacao wordt in Midden- en Zuid-Amerika gezien als een heilige plant met helende eigenschappen. Het wordt ook wel ‘food of the Gods’ genoemd. De rauwe, pure cacao bevat stofjes die je helpen om dieper in jezelf te zakken, onder de ruis van je gedachten. Het verzacht het hart en het ontspant de spieren, de gewrichten en het centrale zenuwstelsel. Het vermindert daardoor stress en het verhoogt ons geluksgevoel.

 

Hoe ziet deze avond er uit?

We nemen rustig de tijd om aan te komen en een persoonlijke intentie te zetten. We drinken met aandacht de warme, helende cacao. Daarna kun je je overgeven aan Jacqueline die je begeleid in een serie hart-openende yin yoga houdingen. Brigitte begeleid ons op de drum en met zang waardoor de aandacht nog dieper naar binnen kan gaan. We sluiten af met een liefdevolle hart meditatie. Daarna is er tijd om ervaringen op te schrijven en eventueel te delen.

Tijdens deze workshop gaan we onze nier-energie een boost geven met een gember kompres.


Maaike en Jacqueline hebben deze workshop twee keer eerder gegeven in het voorjaar. Toen stond de lever centraal. In de winter gaan we de nieren ondersteunen. De nieren staan symbool voor onze levensenergie. Het gebruik van een warm gemberkompres is een traditioneel Japans volksgeneeskundig middel dat diep verwarmend, ontspannend én ontgiftend werkt.


Het kompres bestaat uit vers geraspte gember. Dit kompres wordt 15 tot 20 minuten ondergedompeld in gekookt water. Het warme kompres wordt direct op de huid gelegd, net iets boven de taille aan de achterzijde van je lichaam. Dat is de plek waar de nieren zich bevinden. Het kompres wordt toegedekt met een katoenen doek, een warme kruik, een handdoek en een warme deken.

 

De geneeskrachtige stoffen van de gember dringen op deze manier diep door in je nieren.
Verwacht een yogales gericht op het activeren van de levensenergie, ademwerk en ontspanning met het gember kompres op de nieren.

Boost je levensenergie & gembercompres
met Jacqueline & Maaike

Laad me met Rust
met Maaike

In deze workshop mag je stoppen met je best doen en mag je tot rust komen. Hoe zou het zijn als je geen betere versie van jezelf hoeft te worden omdat je al goed bent zoals je bent?

Als je kijkt naar de verwachtingen die we van elkaar hebben en vooral van onszelf, naar de vele prikkels die we op een gemiddelde (werk)dag moeten verwerken en de verschillende rollen die we aannemen, dan is het niet zo gek dat we uitgeput raken. Het constant streven naar een 'perfect leven' waarin we telkens een betere versie van onszelf moeten worden put ons uit.

En hoe zou het zijn, als dat niet meer hoeft. Hoe zou het zijn wanneer je niet meer hoeft te streven naar beter, sneller, meer, mooier, groter en nog gelukkiger? Hoe zou het zijn wanneer je jezelf kunt voeden met rust en weer in contact komt met jezelf?

In deze workshop gaan we vertragen, vertragen, vertragen....
De muziek die ingezet wordt zijn prachtige (zang)klanken. Muziek/klank die het brein als het ware omzeilt, zodat je er geen woordelijke betekenis aan kunt geven. Hierdoor kom je niet in je denkhoofd, maar zal je verder in je lijf kunnen zakken. Dan kom je bij de essentie, daar waar het over gaat. Een diepere laag in jezelf die je niet kunt bereiken als je maar door blijft rennen.

Van nature weet jouw lichaam precies hoe ze moet ontspannen, maar misschien ben je het contact met je lijf een beetje kwijt geraakt en vind je het moeilijk om een manier te vinden die jou kan helpen om weer in verbinding te komen met jezelf. 

 

In deze workshop is er aandacht voor spanning en ontspanning. Spanning is niet iets dat even gerepareerd kan worden. Het is heel interessant om in te zoomen op de spanning. Waar zit het, hoe voelt het, welke vorm heeft het. Kun je ernaast zitten en het aandacht geven? Kun je ontspannen in de spanning?

Met ademtechnieken en een heerlijke zachte yoga flow gaan we vastgezette spanning in beweging brengen. Hiermee stel je je lichaam in staat om deze energie af te voeren, waardoor er voelbaar meer ruimte in je lijf ontstaat. Wanneer je meer ruimte voelt, kun je gas terugnemen en je beter verbinden met jezelf.

Er is ook aandacht voor Autogene Training, dit is een ontspanningstechniek waarbij je de van nature aanwezige ontspanningsreactie van je lichaam uitnodigt. Zo zal de adem en de hartslag vertragen en zal je gevoelens van zwaarte en warmte ervaren.

Na de workshop voel je je een stuk meer ontspannen en ervaar je de dagen erna nog de doorwerking hiervan.

Slow Down XL
met Maaike

bottom of page