top of page
FOTOGRAFIELOKAAL-02.jpg

Via ons online lesrooster kun je ons lesaanbod bekijken en direct een les reserveren.

Bij Het YOGALOKAAL betaal je geen inschrijfgeld.

Wil jij je eerste les bij ons reserveren, dan moet je je eerst even -kosteloos en geheel vrijblijvend- aanmelden.

TIP: Download onze MOMOYOGA-app.

Yogalessen kun je boeken via een losse les of strippenkaart.

Workshops & ceremonies middels een ticket.

Elke deelname wordt gereserveerd via MOMOYOGA.

Wil je hierover meer weten, neem dan gerust contact met ons op.

Alles wat je moet weten voor je eerste les lees je hier.

Yoga Doetinchem Het YOGALOKAAL_edited.jpg
Tarieven

€15

1 week geldig 

€13 per les

24 weken geldig

€14,50 per les

6 weken geldig

Wisselende tarieven

€13,50 per les

12 weken geldig

€225

10 weken incl. cursusboek

Lesomschrijvingen
01.

YIN YOGA

Yin-yoga is een heel rustige [statische] vorm van yoga, maar absoluut uitdagend!

Yin-yoga bestaat uit houdingen die je voor enkele minuten aanhoudt vanuit een volledige ontspanning. Door rustig in een houding te komen en deze ca. 3 minuten aan te houden ervaart je lichaam verdieping door spanningen los te laten en dan ontstaat er dus letterlijk ruimte. 

Het bindweefsel wordt versoepeld en je zult meer innerlijke rust en flexibiliteit gaan ervaren.

De houdingen hoeven niet altijd ingewikkeld te zijn, elk lichaam is anders en elk lichaam ervaart eigen grenzen. we adviseren je deze ook thuis enkele keren per week te herhalen of te combineren met andere yoga-vormen voor het meest optimale resultaat.

 

Rugklachten? Dan is (yin)yoga, juist heel erg helpend. Door je rugspieren te versterken en het bindweefsel te versoepelen zullen rugklachten afnemen.

02.

[SLOW] HATHA YOGA

Hatha-yoga bestaat uit een flow van verschillende houdingen achter elkaar en daardoor een meer dynamische vorm van yoga, bij slow-hatha ligt dit tempo net iets lager.

Tijdens [slow] Hatha ligt de nadruk wat meer op de 'perfectie' van de uitvoering van een asana.

Hatha-yoga richt zich op een combinatie van flexibiliteit, spierkracht en balans.

In combinatie met een juiste ademhaling zul je tijdens het flowen een heerlijke innerlijke rust gaan ervaren. Ontspanning door inspanning. Een fijne, rustige workout voor body & mind!

Rugklachten? Dan is deze vorm van yoga erg helpend. Door je rugspieren te versterken en het bindweefsel te versoepelen zullen rugklachten afnemen.

03.

BEGINNERSCURSUS YOGA

In 10 lessen leer je de basishoudingen van yoga. Maar ook maak je kennis met een aantal verschillende vormen van yoga zodat je aan het eind van deze cursus beter begrijpt welke het meest geschikt is voor jou. Je leert hoe je ontspannen kunt inspannen, over de kracht van yoga en over jouw eigen grenzen en uitdagingen. Ook maak je kennis met zowel de geschreven als de ongeschreven regels die een yogales kent.

Na 10 weken kent een yogastudio geen hoge drempels meer, voel je een echte yogi :-) 

04.

YOGA & MEDITATIE

Yoga & Meditatie wisselen elkaar af in deze les. De Yoga-oefeningen zorgen ervoor dat je je kunt verbinden met je fysieke lichaam. De oefeningen zijn klein, zacht, eenvoudig, met veel aandacht en altijd vanuit ontspanning.

We brengen met het mediteren de aandacht van buiten naar binnen, van boven naar beneden en van voren naar achteren. Met open aandacht ervaren wat ervaren wil worden, zonder oordeel, zonder plan, zonder iets vast te houden en zonder iets weg te moffelen.

05.

YOGA & ADEMWERK

Ademen; iedereen kan het en iedereen doet het, zo’n 21.000 keer per dag. Als ademen vanzelf gaat, wat valt er dan nog te leren? 

Ga je gejaagd door het leven en heb je het gevoel dat je niet alleen tijd, maar ook adem tekort komt? Merk je dat je ademhaling hoog, oppervlakkig en snel is? Of heb je juist het gevoel dat je bijna niet ademt en dat de adem klein en ver weg is?

Deze les is voor iedereen die zich meer bewust wilt worden van zijn of haar adem, en nieuwsgierig is naar hoe het ook anders zou kunnen. 

We gaan iedere les de verdieping in met 1 of 2 ademtechnieken, zodat je kunt ervaren wat voor effect het heeft op jou. Transformatie is voor mij de rode draad tijdens de les.

06.

[SLOW] VINYASA

Vinyasa-yoga bestaat uit een flow van verschillende houdingen achter elkaar en daardoor een dynamische vorm van yoga, bij slow-Vinyasa ligt dit tempo net iets lager.

Tijdens [slow] Vinyasa ligt de nadruk wat meer op de 'perfectie' van de uitvoering van een asana, de asana's kunnen wat uitdagender zijn maar kunnen op ieder niveau uitgevoerd worden.

Vinyasa-yoga richt zich op een combinatie van flexibiliteit, spierkracht en balans.

In combinatie met een juiste ademhaling zul je tijdens het flowen een fijne workout gaan ervaren, welke -als je uiteindelijk wat meer ervaren bent- ook absoluut meditatief werkt.

Vinyasa is een ideale bodyshaper!

Afvallen? Heb jij overgewicht of wil je jouw lijf meer shapen, maar zonder al teveel belasting, zonder prestatiegericht power-pushen? Vinyasa is de perfecte balans tussen inspanning en uiteindelijk ook ontspanning. En het allerbelangrijkste: zonder oordeel.

Wil je hierover meer weten, neem dan gerust contact met ons op.

07.

POWER (ASHTANGA) YOGA

Power (Ashtanga) yoga is een traditionele dynamische vorm van yoga. Deze yogavorm bestaat veelal uit een vaste serie van houdingen wordt uitgevoerd. Een groot voordeel hiervan is dat je snel vorderingen zult maken in de serie. Een ander groot voordeel is dat, als je de serie eenmaal een beetje kent, je je aandacht naar binnen kunt verleggen. Je kunt je dan volledig richten op  jezelf (focus) en de ademhaling.
 

Power (Ashtanga) yoga is een fysieke, intense vorm van yoga en je zult al snel merken dat je kracht en flexibiliteit enorm toenemen. Afhankelijk van je eigen niveau zul je door de docent verschillende variaties van de oefeningen aangeboden krijgen.

bottom of page