top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMonique Verkade

Manifesteren

Manifesteren wordt door Google omschreven als: Een realiteit creëren met je gedachten.


...maar wat is dat nou eigenlijk? 'Je krijgt waar je aan denkt..?!'

Dus denken aan een roze olifant die uit de lucht komt vallen en dat het dan ook daadwerkelijk gebeurt? Zo wordt het vaak belachelijk gemaakt, maar of dit nou zo'n realistische gedachte is ;-)


Het is niet zo simpel als je denkt dat het is, omdat er meestal toch nog een ongeloof of negatieve gedachte onder schuilt. Dat zijn dè boosdoeners. Zolang je deze niet loslaat zit dat -ergens- in je gedachten en is dàt wat je manifesteert.

En dat het ook helemaal niks 'zweverigs' is kan ik het beste uitleggen door mijn eigen, eerlijke verhaal...

Loslaten, dat is de eerste stap

Een belangrijke stap is dus het loslaten van oude patronen & gedachten, dat is een proces waarin je jezelf kunt verdiepen als de interesse bestaat. Zelf heb ik daar een jaar of 3 voor nodig gehad, je zal begrijpen dat het dus niet in 1 blog te omschrijven valt.

Het achterhalen wáár jòuw coping vandaan komt is onlosmakelijk verbonden met de confrontatie aangaan met je verleden. Het loslaten van oude patronen (die aangeleerd zijn van kinds af aan), het erkennen van onzekerheden die voort komen uit ons eigen ego (die we vaak niet eens dùrven te erkennen, laat staan eraan te werken...) en het leven vanuit een tekort (waarom zijn we snel ontevreden en negatief en willen we steeds meer en meer).


Over mezelf kan ik zeggen dat ik diep ben gegaan.

Ik heb heel, heel veel los moeten laten om echt tot de kern (mezelf) te komen. Alleen al het ontdekken wàt mij in de weg stond was een fase waarin ik direct ging ontkennen. En alles wat ik daarvoor heb losgelaten (of wie/ wat mij heeft losgelaten) is ontzettend nodig geweest, want ze stonden de liefde voor mijzelf echt in de weg. Dit was een intens proces, maar achteraf erg dankbaar daarvoor.


Zelfliefde en acceptatie

Jezelf niet accepteert is best heftig, zo heb ik dat gelukkig nooit ervaren, maar blijkbaar had ik het wel ergens weggestopt. Verbloemd met alles wat ik wèl had... Maar toch, alles wat ik in mijn leven bezat maakte me niet per definitie gelukkig. En daar ging het lampje ineens branden bij mij...


Want als je alles hebt wat je hartje begeert, maar nog steeds niet optimaal gelukkig: in wat voor een mindfuck zit je dan gevangen?

Er ontbrak respect voor mezelf

Maar als je niet van jezelf houdt, kun je ook niet van een ander houden. Dus hoe kon ik verwachten dat anderen van mij zouden houden als ik niet eens in staat was om van mezelf te houden...?


Maar 'hoe' ik het moest veranderen wist ik eigenlijk ook niet. Totdat ik een paar jaar geleden een podcast hoorde over manifesteren:

Als je niet hebt -wat je wel wilt hebben-, dan wil een even groot deel in jou -niet- wat jij wel denkt te willen.

Die zet aan tot denken hè...

Daarmee leef je dus altijd vanuit een 'tekort'. En geloof me, een tekort aan zelfliefde kan nóóit gecompenseerd worden, behalve door de oorzaak ervan los te laten.


Dus moest ik gaan accepteren dat ik helemaal niet gelukkig was, terwijl iedereen dacht dat ik dat wel was. En ik kan me heel goed voorstellen waarom een aantal mensen zich dus een soort van 'bedrogen' heeft gevoeld.

Zelf denk ik dat heel veel mensen op deze manier de schijn hoog houden, we leven in een tijd van zien & gezien worden en we kunnen heel veel laten zien wat we niet zijn.


Familieopstelling

Terug naar de kern. Mijn kern. Want waar kwam dit (onbewuste) gevoel vandaan? En hoe voorkom ik dat ik mijn coping klakkeloos doorgeef aan mijn kinderen.

Dit was een intens proces -werkelijk alles kwam aan bod- wat ik doorlopen heb bij Instituut Core (Amsterdam), ik heb daar meerdere Core trainingen doorlopen, waarvan 2x de 5 daagse training voor persoonlijke ontwikkeling.

Ook het boek 'De Fontein' (-Els van Steijn) geeft een helder inzicht in wat ik heb meegekregen vanuit de coping van mijn ouders en wat ik zelf dus ook weer doorgeef aan mijn kinderen.


Het heeft mij en mijn inzichten (over mezelf) compleet veranderd!


LEAP, Lifeforce Energy Awakening Process

Soms stapelt er stiekem weer wat op, (oude of nieuwe) emoties of gevoelens die mij in de weg kunnen staan. Een LEAP-sessie werkt voor mij -direct- op het loslaten daarvan.

Als een Ayahuasca-ceremonie, maar dan zonder Ayahuasca en dus een stuk laagdrempeliger.


Want als je -bewuste of onbewuste- negatieve gevoelens ervaart, ben je met je gedachten bij deze negatieve gevoelens en zoals deze blog begint: Je krijgt waar je aan denkt.


Dus, als je niet loslaat wat je in de weg staat, krijg je wat je in de weg staat.Live your life happy

Loslaten wat je niet meer dient

Leven in het 'nu'

Liefde voor jezelf


En vanuit hier staat niets je meer in de weg...Het YOGALOKAAL biedt zowel een royaal yoga lesaanbod als geregeld LEAP-sessies (onze gecertificeerde LEAP-facilitators zijn Tineke Boonhof, Sabine Woerts & Nicole Rosie)


Wil je hierover meer weten, wij informeren je graag!Meer informatie:

Instituut Core, Amsterdam

De Fontein, Els van Steijn

LEAP, AmsterdamComments


Commenting has been turned off.
bottom of page